Vliegtijden & Handige Tips

Vliegtijden

Calsedon Vakanties vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat u op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl u op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Calsedon Vakanties kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houdt u er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Calsedon Vakanties niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Tijdens het maken van een boeking kunt u soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappijen als Calsedon Vakanties doen er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen. Wanneer uw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn Boeking of op onze website.

Tussenlanding

Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens uw boeking. Houdt u er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan het vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op uw ticket. Ook kunt u dit terug zien in Mijn Booking of op de website. Hiervoor kan Calsedon Vakanties niet aansprakelijk gesteld worden.

Inchecken

Het is belangrijk dat u minimaal 3 uur voor vertrek aanwezig moet zijn op de luchthaven. Dit zodat u voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies u kunt inchecken. In het algemeen sluiten de balies 45 minuten voor vertrek. Enkel zijn er ook maatschappijen die 1 uur voor vertrek slutien. Hou hieree rekening a.u.b.. Indien u uw vlucht gemist hebt, heeft u geen recht op restitutie.

Selfservice check-in

Vliegt u vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kunt u ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heeft u uw vliegticket en ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 50 minuten voor vertrek van de vlucht. U kunt voor de hele reisgezelschap inchecken. Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Uw ruimbagage kunt u na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Vertragingen

Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Calsedon Vakanties de ANVR-voorwaarden. Calsedon Vakanties is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Minimum aantal deelnemers

Voor de rondreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Dit verschilt per bestemming en rondreis. Meestal is mininum aantal deelnemers tussen 8 en 20 reizigers. Wanneer er minimum aantal reizigers niet gehaald wordt, heeft Calsedon Vakanties het recht om de vakantie te annuleren.

Reisbescheiden

U ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek de reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat u de reisbescheiden uitprint en meeneemt. Bij de reisbescheiden ontvangt u naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie.

Let op: Het is belangrijk dat u de vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes.

Namen op de tickets

Het is noodzakelijk dat de namen op de tickets volledig overeenkomebn met uw voor- en achternaam volgens uw paspoort of ID-kaart. Houdt u er rekening mee dat u geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Calsedon Vakanties is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan u doorberekend.